Tratamentul parodontitei – Combateți Parodontita cu Tratamente de Specialitate la Clamident Alba Iulia

Tratamentul parodontitei Parodontita, o afecțiune gravă ce afectează gingiile și structurile de suport ale dinților, este una dintre principalele cauze ale pierderii dinților la adulți. La Clamident Alba Iulia, ne dedicăm tratamentului avansat al parodontitei, utilizând cele mai noi tehnici și tehnologii pentru a restabili sănătatea orală și a preveni complicațiile asociate cu această boală.

Ce Este Parodontita?

Parodontita este o infecție gravă a gingiilor care poate deteriora țesutul moale și poate distruge osul care susține dinții. Este cauzată de acumularea plăcii bacteriene și a tartrului la baza dinților, ceea ce duce la inflamație, roșeață și sângerare a gingiilor, și în stadiile avansate, la retracția gingivală și mobilitatea dinților.

Simptomele Parodontitei

  • Gingii roșii, umflate sau sensibile
  • Sângerare gingivală la periaj sau folosirea aței dentare
  • Halenă persistentă
  • Retracția gingiilor
  • Dinți mobili sau separați
Tratamentul parodontitei

Tratamentele pentru Parodontita la Clamident Alba Iulia

1. Detartraj și Chiuretaj Subgingival: Aceasta este prima linie de tratament și implică îndepărtarea plăcii și a tartrului de sub linia gingiei, locul principal unde bacteriile se acumulează și cauzează infecții.

2. Terapia cu Laser: Folosim lasere de înaltă precizie pentru a elimina țesutul infectat și pentru a steriliza zonele afectate, ceea ce poate reduce inflamația și accelera vindecarea.

3. Intervenții Chirurgicale: În cazurile severe, poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a restaura țesuturile deteriorate. Aceasta poate include grefe de țesut moale pentru a reconstrui gingiile retrase sau proceduri regenerative pentru a stimula creșterea osului și a țesutului conjunctiv.

4. Antibiotice și Tratament Medicamentos: Pentru a combate infecția, pot fi prescrise antibiotice, fie sub formă de pastile, fie direct aplicate în buzunarele parodontale, pentru a elimina bacteriile rămase.

Prevenirea Parodontitei

La Clamident Alba Iulia, accentul nu este doar pe tratament, ci și pe prevenția parodontitei. Educația pacientului privind tehnica adecvată de periaj și utilizarea aței dentare, precum și controalele periodice sunt esențiale pentru menținerea sănătății orale pe termen lung.

De Ce să Alegeți Clamident Alba Iulia pentru Tratamentul Parodontitei?

La Clamident, echipa noastră de specialiști este dedicată nu doar tratării simptomelor, ci și identificării și adresării cauzelor de bază ale parodontitei. Utilizăm tehnologie de ultimă oră și abordăm fiecare caz cu un plan de tratament personalizat, asigurându-ne că fiecare pacient beneficiază de cele mai eficiente și confortabile soluții de tratament.

Dacă suspectați că aveți simptome de parodontită sau doriți mai multe informații despre cum să vă protejați sănătatea gingiilor, nu ezitați să ne contactați la Clamident Alba Iulia. Suntem aici pentru a vă ajuta să vă recăpătați și să mențineți un zâmbet sănătos și frumos!

Veniți să ne cunoașteți în clinica noastră de la Alba Iulia!

Clami Dent – Clinica Stomatologica Alba Iulia

Strada Ion Lăncrănjan 19, Alba Iulia 510218, România +40 754 463 365

Zâmbetul tău, bucuria noastră! 😁 Echipa CLAMI DENT!

Programări: 0754463365

WWW.CLAMIDENT.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *