Procesul Pas cu Pas al Implantării Dentare la Clami Dent, Alba Iulia

Procesul Pas cu Pas Implantării Dentare – Implanturile dentare sunt o soluție revoluționară pentru înlocuirea dinților pierduți, oferind beneficii de durată în ceea ce privește funcționalitatea, estetica și sănătatea orală. La Clami Dent în Alba Iulia, ne angajăm să oferim pacienților noștri cele mai sigure și eficiente tratamente de implant dentar. Acest articol explică procesul detaliat al implantării dentare, pas cu pas, pentru a te ajuta să înțelegi ce implică această procedură.

Procesul Pas cu Pas al Implantării Dentare la Clami Dent, Alba Iulia

Etapa 1: Consultația Inițială

Primul pas în procesul de implant dentar este o consultație detaliată la Clami Dent. În această fază, medicul dentist va evalua starea de sănătate orală și generală a pacientului, va discuta așteptările și va răspunde la orice întrebări. Se vor efectua radiografii sau scanări CBCT pentru a examina structura osoasă și pentru a determina cel mai bun plan de tratament.

Etapa 2: Planificarea Tratamentului – Procesul Pas cu Pas al Implantării Dentare

După evaluarea inițială, medicul dentist va crea un plan de tratament personalizat. Acest plan va include detaliile procedurii, numărul de implanturi necesare, necesitatea unei grefe osoase, dacă este cazul, și timpul estimat pentru tratament.

Procesul Pas cu Pas al Implantării Dentare la Clami Dent, Alba Iulia

Etapa 3: Pregătirea Pacientului

Înainte de procedura propriu-zisă, pacientul poate avea nevoie de tratamente preliminare, cum ar fi extracția dinților deteriorați sau tratamente pentru îmbunătățirea sănătății gingivale.

Procesul Pas cu Pas al Implantării Dentare la Clami Dent, Alba Iulia

Etapa 4: Inserarea Implantului

Procedura de implantare se realizează sub anestezie locală pentru a minimiza disconfortul. Medicul dentist va insera implantul în osul maxilar, proces care implică plasarea unei șurub din titan care va funcționa ca o rădăcină artificială pentru dinte.

Procesul Pas cu Pas al Implantării Dentare la Clami Dent, Alba Iulia

Etapa 5: Perioada de Vindecare

După inserarea implantului, urmează o perioadă de vindecare numită osseointegrare, care poate dura câteva luni. În această perioadă, implantul se integrează cu osul maxilar, formând o bază stabilă pentru noua dantură. Pacientul poate primi o dantură temporară pe durata acestui timp.

Etapa 6: Atașarea Dintelui Artificial

Odată ce osseointegrarea este completă, pacientul se va întoarce la clinică pentru atașarea dintelui artificial, cunoscut sub numele de coroană. Coroana va fi personalizată pentru a se potrivi cu nuanța și forma celorlalți dinți, asigurând un aspect natural.

Etapa 7: Îngrijirea Post-Implantare

După finalizarea implantului, pacientul va primi instrucțiuni detaliate despre cum să îngrijească implantul și noua dantură. Îngrijirea adecvată este esențială pentru longevitatea implantului și include periaj regulat, folosirea aței dentare și vizite periodice la dentist.

La Clami Dent în Alba Iulia, fiecare etapă a procesului de implantare este realizată cu cea mai mare atenție și precizie, pentru a asigura succesul tratamentului și satisfacția pacientului. Dacă te gândești la implanturi dentare sau ai întrebări suplimentare despre proces, echipa noastră de specialiști este aici pentru a te asista. Contactează-ne pentru a programa o consultație și descoperă cum te putem ajuta să îți redobândești zâmbetul și încrederea.

Veniți să ne cunoașteți în clinica noastră de la Alba Iulia!

Strada Ion Lăncrănjan 19, Alba Iulia 510218, România +40 754 463 365

Zâmbetul tău, bucuria noastră! 😁 Echipa CLAMI DENT!

Programări: 0754463365

WWW.CLAMIDENT.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *