Albirea Internă a Dinților: Procedură, Beneficii și Considerații

Albirea internă a dinților este o tehnică specială de estetică dentară folosită pentru a îmbunătăți culoarea dinților care au devenit decolorați din cauze interne, cum ar fi necroza pulpară sau tratamentele endodontice (de canal). Acest proces de albire este diferit de metodele tradiționale de albire externă și este specific destinat dinților care au suferit modificări de culoare de la interior.

Cum Funcționează Albirea Internă?

Albirea internă implică accesul direct în camera pulpară a dintelui, locul unde se află nervul dintelui. Procedura începe cu curățarea oricăror resturi sau material de obturație rămas în urma tratamentului de canal. Odată ce dinte este curățat, se aplică un agent de albire pe baza de peroxid direct în interiorul dintelui. Agentul de albire este de obicei sigilat în interiorul dintelui pentru o perioadă, variind de la câteva zile la câteva săptămâni, în funcție de gradul de decolorare și de răspunsul dintelui la tratament.

Beneficiile Albirii Interne

  1. Restaurarea Esteticii: Această tehnică poate reda culoarea naturală a dintelui, oferind un aspect mai sănătos și mai uniform al zâmbetului.
  2. Minim Invasivă: Deși necesită acces la interiorul dintelui, este considerată minim invasivă în comparație cu alte proceduri restaurative, cum ar fi coroanele.
  3. Rezultate Durabile: Cu îngrijire adecvată, rezultatele albirii interne pot fi de lungă durată.

Considerații Importante

  • Suitabilitate: Nu toți dinții decolorați sunt candidați pentru albirea internă. De exemplu, dinții cu fisuri mari sau cu leziuni extinse ale smalțului nu pot fi buni candidați pentru această procedură.
  • Riscuri: Există un risc mic ca materialul de albire să slăbească structura dintelui, iar în cazuri rare, să provoace iritații sau daune la nivelul rădăcinii dintelui.
  • Îngrijire ulterioară: După albirea internă, este crucial să se evite coloranții puternici în alimentație pentru a preveni re-decolorarea. De asemenea, menținerea unei igiene orale riguroase este esențială pentru a păstra rezultatele.

În Concluzie

Albirea internă poate fi o soluție excelentă pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească estetica zâmbetului după tratamente endodontice. Este important ca pacienții interesați de această procedură să discute cu un dentist calificat pentru a determina dacă aceasta este cea mai bună opțiune pentru nevoile lor specifice. Prin înțelegerea procesului și a îngrijirii necesare post-procedură, pacienții pot obține cele mai bune rezultate posibile.

Veniți să ne cunoașteți în clinica noastră de la Alba Iulia!

Clami Dent – Clinica Stomatologica Alba Iulia

Strada Ion Lăncrănjan 19, Alba Iulia 510218, România +40 754 463 365

Zâmbetul tău, bucuria noastră! 😁 Echipa CLAMI DENT!

Programări: 0754463365

WWW.CLAMIDENT.RO

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *