Tratamentul Chirurgical al Recesiunii Gingivale la Clamident Alba Iulia: Soluții Avansate pentru Sănătatea Gingiilor Dumneavoastră – Recesiunea gingivală

Recesiunea gingivală, procesul în care marginea țesutului gingival se retrage de pe dinte expunând mai mult din coroana acestuia sau rădăcina, poate fi nu doar o problemă estetică, dar și una care afectează sănătatea orală generală. La Clamident Alba Iulia, oferim tratamente chirurgicale de ultimă oră pentru a combate și trata recesiunea gingivală, restabilind sănătatea și aspectul gingiilor dumneavoastră.

Ce Cauzează Recesiunea Gingivală?

Recesiunea gingivală poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv:

  • Periajul agresiv sau utilizarea unei periuțe de dinți cu peri duri
  • Gingivită sau forme mai severe de boală parodontală
  • Tracțiuni anormale ale gingiilor datorate unor poziții incorecte ale dinților sau obiceiurilor vicioase (cum ar fi apăsarea limbii)
  • Factori genetici, cum ar fi țesuturi gingivale natural subțiri sau insuficiente

Opțiuni de Tratament Chirurgical pentru Recesiunea Gingivală la Clamident Alba Iulia

La Clamident, evaluăm fiecare caz în parte pentru a determina cea mai bună strategie de tratament, în funcție de severitatea și cauza recesiunii. Printre opțiunile chirurgicale oferite se numără:

1. Grefa de Țesut Moale: Este cea mai comună intervenție chirurgicală pentru tratamentul recesiunii gingivale. Aceasta implică prelevarea de țesut dintr-o altă zonă a gurii (de obicei, din palat) și transplantarea acestuia în zona afectată pentru a acoperi rădăcinile expuse și a întări țesutul gingival.

2. Regenerarea Țesutului: Pentru cazuri mai severe, unde osul și țesutul de suport au fost afectate, putem folosi tehnici regenerative, inclusiv membrane și materiale biocompatibile pentru a stimula regenerarea osului și a țesutului gingival.

3. Chirurgia Repozitionării Gingivale: Aceasta tehnică este folosită pentru a ajusta nivelul gingiei fără necesitatea de transplant de țesut, fiind eficientă în cazurile unde este necesară doar o ajustare minoră.

Beneficiile Tratamentului Chirurgical

  • Protecția Rădăcinilor Expuse: Tratamentul reduce sensibilitatea dentară și riscul de carii pe rădăcini expuse.
  • Îmbunătățirea Esteticii Zâmbetului: Reîntinerirea liniei gingivale poate avea un impact semnificativ asupra aspectului zâmbetului dumneavoastră.
  • Prevenirea Progresiei Bolii: Tratamentul chirurgical poate opri și inversa efectele recesiunii gingivale, prevenind problemele viitoare.

De Ce Să Alegeți Clamident Alba Iulia?

La Clamident Alba Iulia, folosim tehnici avansate și materiale de ultimă generație pentru a oferi pacienților tratamente eficiente și durabile. Echipa noastră de specialiști este dedicată să vă ofere o îngrijire personalizată și confortabilă, asigurându-se că fiecare pacient înțelege procedurile și este confortabil pe parcursul tratamentului.

Dacă sunteți preocupat de recesiunea gingivală sau aveți nevoie de consultanță specializată, nu ezitați să contactați Clamident Alba Iulia

Veniți să ne cunoașteți în clinica noastră de la Alba Iulia!

Clami Dent – Clinica Stomatologica Alba Iulia

Strada Ion Lăncrănjan 19, Alba Iulia 510218, România +40 754 463 365

Zâmbetul tău, bucuria noastră! 😁 Echipa CLAMI DENT!

Programări: 0754463365

WWW.CLAMIDENT.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *