Obturație Dentara Alba Iulia: Ghid Complet oferit de Clinica ClamiDent

Obturație Dentara Alba Iulia: Obturația dentară este una dintre cele mai comune proceduri stomatologice, esențială pentru tratarea cariilor și pentru restaurarea funcționalității și esteticului dinților. La Clinica ClamiDent din Alba Iulia, oferim obturații dentare de înaltă calitate, utilizând materiale durabile și tehnici moderne pentru a asigura rezultate excelente. În acest articol, vom explora ce este o obturație dentară, tipurile de obturații disponibile, beneficiile acestora și de ce să alegeți ClamiDent pentru nevoile dumneavoastră stomatologice.

Ce este o Obturație Dentara?

Obturația dentară, cunoscută și sub denumirea de plombă, este o procedură stomatologică utilizată pentru a repara un dinte afectat de carii, fracturi sau alte leziuni. Procesul implică îndepărtarea țesutului dentar afectat, curățarea cavității rezultate și umplerea acesteia cu un material de restaurare pentru a preveni infecțiile și pentru a restabili forma și funcția dintelui.

Obturație Dentara Alba Iulia: Obturația dentară este una dintre cele mai comune proceduri stomatologice, esențială pentru tratarea cariilor 

Etapele unei Obturații Dentare – Obturație Dentara Alba Iulia

 1. Evaluarea și Diagnosticul: Medicul dentist va examina dintele afectat și va realiza radiografii pentru a evalua amploarea cariei sau a leziunii.
 2. Anestezia Locală: Se administrează anestezie locală pentru a asigura confortul pacientului pe parcursul procedurii.
 3. Îndepărtarea Țesutului Afectat: Medicul dentist va îndepărta țesutul dentar cariat sau deteriorat, utilizând instrumente speciale.
 4. Curățarea Cavității: Cavitatea rezultată va fi curățată și dezinfectată pentru a elimina orice bacterii și resturi.
 5. Aplicarea Materialului de Restaurare: Cavitatea va fi umplută cu materialul de obturație ales, care va fi modelat pentru a se potrivi perfect cu forma dintelui.
 6. Polizarea și Finalizarea: După întărirea materialului de obturație, dintele va fi polizat pentru a asigura o suprafață netedă și un aspect natural.
Obturație Dentara Alba Iulia

Tipuri de Obturații Dentare – Obturație Dentara Alba Iulia

Există mai multe tipuri de materiale utilizate pentru obturații dentare, fiecare având propriile avantaje și dezavantaje. La Clinica ClamiDent, oferim diverse opțiuni pentru a satisface nevoile și preferințele fiecărui pacient.

Obturații din Rășină Compozită

Descriere

Rășina compozită este un material de obturație popular datorită aspectului său estetic. Aceasta poate fi colorată pentru a se potrivi cu nuanța dintelui natural, oferind un rezultat aproape invizibil.

Obturație Dentara Alba Iulia

Beneficii – Obturație Dentara Alba Iulia

 • Estetică Superioară: Se potrivește cu culoarea dintelui natural, fiind aproape invizibilă.
 • Aderență Bună: Se leagă chimic de structura dintelui, oferind o restaurare durabilă.
 • Versatilitate: Potrivită pentru obturații mici și medii în dinții anteriori și posteriori.

Limitări

 • Durabilitate Moderată: Mai puțin durabile decât obturațiile din amalgam, în special în zonele cu presiune mare de masticație.
 • Costuri: Pot fi mai costisitoare decât obturațiile din amalgam.
Obturație Dentara Alba Iulia

Obturații din Amalgam

Descriere

Amalgamul dentar este un material tradițional utilizat de decenii pentru obturații. Este compus dintr-un amestec de metale, inclusiv mercur, argint, staniu și cupru.

Beneficii

 • Durabilitate Ridicată: Foarte rezistent la uzură, ideal pentru dinții posteriori unde presiunea de masticație este mare.
 • Costuri Reduse: De obicei, mai ieftine decât alte tipuri de obturații.

Limitări

 • Estetică: Culoarea metalică este vizibilă și poate fi inestetică în dinții anteriori.
 • Controverse: Prezența mercurului a generat controverse legate de siguranță, deși utilizarea amalgamului este considerată sigură de numeroase autorități de sănătate.
Obturație Dentara Alba Iulia

Obturații din Ceramică (Porțelan)

Descriere

Obturațiile din ceramică sunt realizate din porțelan și sunt cunoscute pentru durabilitatea și aspectul lor estetic.

Beneficii

 • Estetică Excelentă: Se potrivesc foarte bine cu culoarea dintelui natural și nu se pătează ușor.
 • Durabilitate: Foarte rezistente și durabile, ideale pentru obturații mari.

Limitări

 • Costuri Ridicate: Pot fi mai costisitoare decât alte tipuri de obturații.
 • Necesitatea Multiplelor Vizite: Pot necesita mai multe vizite la dentist pentru a fi realizate și aplicate corect.

Obturații din Aur

Descriere

Obturațiile din aur sunt realizate dintr-un amestec de aur și alte metale și sunt cunoscute pentru durabilitatea lor excepțională.

Beneficii

 • Durabilitate: Foarte rezistente la uzură, cu o durată de viață de peste 15 ani.
 • Compatibilitate Biologică: Biocompatibilitate ridicată, fără reacții alergice.

Limitări

 • Costuri: Cele mai costisitoare tipuri de obturații.
 • Estetică: Culoarea aurie este vizibilă și poate fi inestetică pentru unii pacienți.

Beneficiile Obturațiilor Dentare

Obturațiile dentare oferă numeroase beneficii, contribuind la menținerea sănătății orale și la prevenirea complicațiilor dentare.

Restaurarea Funcționalității Dintelui

Obturațiile dentare restabilesc integritatea structurală a dintelui, permițându-i să funcționeze normal în timpul masticației și vorbirii.

Prevenirea Infecțiilor

Prin sigilarea cavităților dentare, obturațiile previn pătrunderea bacteriilor și dezvoltarea infecțiilor, protejând astfel dintele și gingiile.

Estetica Dentară

Obturațiile moderne, cum ar fi cele din rășină compozită și ceramică, oferă soluții estetice care se potrivesc cu nuanța naturală a dinților, îmbunătățind aspectul zâmbetului.

Durabilitate

Obturațiile realizate din materiale durabile, cum ar fi amalgamul și aurul, asigură o restaurare de lungă durată, reducând necesitatea înlocuirilor frecvente.

De ce să Alegeți Clinica ClamiDent din Alba Iulia?

Experiență și Profesionalism – Obturație Dentara Alba Iulia

Echipa noastră de medici dentiști are o vastă experiență în realizarea obturațiilor dentare, utilizând tehnici avansate și materiale de calitate superioară pentru a asigura rezultate excelente.

Tehnologie Modernă

Utilizăm echipamente de ultimă generație și tehnici moderne pentru a oferi tratamente precise și eficiente. Radiografiile digitale și alte tehnologii avansate ne permit să diagnosticăm și să tratăm problemele dentare cu o acuratețe remarcabilă.

Abordare Personalizată

Fiecare pacient beneficiază de un plan de tratament personalizat, adaptat nevoilor și preferințelor sale. Ne asigurăm că pacienții înțeleg opțiunile disponibile și se simt confortabil cu deciziile luate împreună cu medicul dentist.

Mediu Prietenos și Confortabil

La Clinica ClamiDent, prioritizăm confortul și bunăstarea pacienților noștri. Am creat un mediu prietenos și relaxant, unde pacienții se simt în siguranță și bineveniți.

Întrebări Frecvente despre Obturațiile Dentare

Cât durează o obturație dentară? Obturație Dentara Alba Iulia

Obturație Dentara Alba Iulia: Durata de viață a unei obturații dentare depinde de materialul utilizat și de îngrijirea orală a pacientului. Obturațiile din amalgam și aur pot dura peste 15 ani, în timp ce cele din rășină compozită și ceramică au o durată de viață de aproximativ 5-10 ani.

Este dureroasă procedura de obturație?

Procedura de obturație nu este dureroasă, deoarece se utilizează anestezie locală pentru a amorți zona afectată. Pacienții pot simți un disconfort ușor după ce anestezia dispare, dar acesta este temporar și poate fi gestionat cu analgezice.

Cum pot preveni cariile dentare?

Menținerea unei igiene orale riguroase, periajul dinților de cel puțin două ori pe zi, folosirea aței dentare zilnic și vizitele regulate la dentist pentru controale și curățări profesionale sunt esențiale pentru prevenirea cariilor dentare.

Pot înlocui o obturație veche?

Da, obturațiile vechi pot fi înlocuite dacă sunt deteriorate sau dacă există o carie recurentă sub obturație. Medicul dentist va evalua starea obturației și va recomanda înlocuirea acesteia dacă este necesar.

Obturație Dentara Alba Iulia

Obturație Dentara Alba Iulia – Obturațiile dentare sunt esențiale pentru tratarea cariilor și pentru menținerea sănătății și funcționalității dinților. La Clinica ClamiDent din Alba Iulia, oferim obturații dentare de înaltă calitate, utilizând materiale durabile și tehnici moderne pentru a asigura rezultate excelente. Dacă aveți nevoie de o obturație dentară sau aveți întrebări despre această procedură, nu ezitați să ne contactați pentru o consultație. Suntem aici pentru a vă ajuta să mențineți un zâmbet sănătos și frumos.

Veniți să ne cunoașteți în clinica noastră de la Alba Iulia!

Clami Dent

Strada Ion Lăncrănjan 19, Alba Iulia 510218, România +40 754 463 365

Zâmbetul tău, bucuria noastră! 😁 Echipa CLAMI DENT!

Programări: 0754463365

WWW.CLAMIDENT.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *