Excelența în Endodonție la Clinica Stomatologică Clamident din Alba Iulia

Endodonție Endodonția, adesea cunoscută sub numele de tratament de canal, este una dintre specializările esențiale oferite de Clinica Stomatologică Clamident din Alba Iulia. Acest tratament este vital pentru salvarea dinților care altfel ar necesita extracție din cauza infecției sau deteriorării profunde. Echipa noastră de endodonți experimentați utilizează tehnologii avansate și tehnicile cele mai moderne pentru a oferi pacienților tratamente eficiente și confortabile.

Ce Este Endodonția?

Endodonția este un domeniu specializat al stomatologiei care se ocupă cu tratamentul afecțiunilor pulpei dentare, partea moale din centrul dintelui care conține nervi și vase de sânge. Procedurile endodontice sunt necesare atunci când pulpa devine inflamată sau infectată, ceea ce poate rezulta din carii profunde, traumatisme dentare, crăpături sau alte leziuni ale dintelui.

Procedura de Endodonție la Clamident

Evaluarea Inițială: Fiecare tratament începe cu o evaluare amănunțită, utilizând radiografii digitale și, dacă este necesar, tomografie computerizată pentru a determina starea exactă a dintelui afectat.

Anestezia: Pentru confortul pacientului, zona afectată este anesteziată înainte de începerea tratamentului.

Curățarea Canalului Radicular: Se face o deschidere mică în coroana dintelui pentru a accesa pulpa infectată. Pulpă este îndepărtată cu atenție, iar canalele radiculare sunt curățate și dezinfectate.

Umplerea Canalului: După curățare și dezinfectare, spațiul este umplut cu un material biocompatibil, de obicei gutapercă, pentru a sigila canalele radiculare și a preveni reinfectarea.

Restaurarea Dintelui: În cele mai multe cazuri, un dinte care a suferit un tratament de canal va necesita o coroană pentru a-i restabili structura și funcționalitatea.

Urmărire: Pacienții sunt monitorizați pentru a asigura vindecarea corectă și pentru a preveni orice complicații ulterioare.

Endodonție

Avantajele Endodonției la Clamident

Salvarea Dinților Naturali: Tratamentul de canal permite pacienților să își păstreze dinții naturali, evitând extracțiile și tratamentele protetice mai complexe.

Alinarea Durerii: Endodonția elimină sursa infecției și inflamației, aducând un relief semnificativ de la durere.

Tehnologie Avansată: Utilizăm cele mai noi tehnologii, cum ar fi microscoapele endodontice și instrumentarul rotativ, pentru a îmbunătăți precizia și eficiența tratamentului.

Experiență și Specializare: Echipa noastră de endodonți este specializată în proceduri complexe, asigurând cele mai bune rezultate pentru fiecare pacient.

Concluzie

La Clinica Stomatologică Clamident din Alba Iulia, endodonția este realizată cu o dedicație profundă pentru sănătatea și confortul pacienților noștri. Fiecare tratament este personalizat pentru a răspunde nevoilor individuale ale pacienților, utilizând cele mai avansate metode și tehnologii disponibile. Dacă suferiți de durere dentară sau aveți un dinte afectat, vă invităm să vizitați clinica noastră pentru o consultație, unde echipa noastră de experți vă poate ajuta să recăpătați sănătatea și confortul oral.

Veniți să ne cunoașteți în clinica noastră de la Alba Iulia!

Clami Dent – Clinica Stomatologica Alba Iulia

Strada Ion Lăncrănjan 19, Alba Iulia 510218, România +40 754 463 365

Zâmbetul tău, bucuria noastră! 😁 Echipa CLAMI DENT!

Programări: 0754463365

WWW.CLAMIDENT.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *