Retratamentul Endodontic la Clinica Stomatologică Clamident din Alba Iulia

Retratamentul endodontic este o procedură esențială pentru pacienții care au suferit un tratament de canal anterior, dar care continuă să experimenteze probleme la nivelul acelui dinte. La Clinica Stomatologică Clamident din Alba Iulia, oferim soluții avansate pentru retratamentul endodontic, utilizând tehnologii de ultimă oră și metode inovative pentru a asigura cele mai bune rezultate posibile pentru sănătatea orală a pacienților noștri.

Ce Este Retratamentul Endodontic?

Retratamentul endodontic este recomandat când un tratament de canal anterior nu a fost complet reușit sau când dinte tratat a dezvoltat noi probleme infecțioase. Scopul retratamentului este de a curăța canalul radicular mai profund și de a elimina orice infecție rămasă, urmat de reobturarea canalului pentru a preveni reinfectarea.

De Ce Este Necesar Un Retratament?

  • Infecție persistentă: chiar și după un tratament de canal, bacteriile pot persista în canalele radiculare, necesitând intervenții suplimentare.
  • Complicații structurale: fisuri în rădăcina dintelui sau canale radiculare neregulate pot împiedica succesul inițial al tratamentului.
  • Restaurări dentare defectuoase: coroanele sau plombele deteriorate pot permite bacteriilor să pătrundă și să infecteze din nou canalul radicular.

Tehnologia și Metodologia la Clamident

Echipa noastră de la Clamident utilizează tehnologie de vârf pentru a evalua și trata aceste cazuri complexe:

  • Microscoape Endodontice: Permit o vizualizare detaliată a interiorului canalului radicular, facilitând detectarea și tratamentul zonelor problematice.
  • Tehnici de Imagistică Avansată: Imagistica CBCT (Cone Beam Computed Tomography) oferă o vedere tridimensională detaliată a structurii dentare, esențială pentru planificarea precisă a retratamentului.
  • Instrumente de Curățare Ultrasonice: Acestea sunt folosite pentru a îndepărta eficient materialele de obturație vechi și pentru a curăța canalele radiculare.

Beneficiile Retratamentului Endodontic

  • Salvarea Dintelui Natural: Retratamentul oferă o șansă de a salva dinte natural, evitând extracția.
  • Alinarea Durerii și Disconfortului: Elimină sursa infecției și a inflamației, reducând durerea și disconfortul pacientului.
  • Prevenirea Mai Multor Probleme Dentare: Tratând problema la rădăcină, retratamentul endodontic ajută la prevenirea complicațiilor mai serioase, cum ar fi abcesele sau pierderea osoasă.

Îngrijire și Suport Post-Procedural

La Clamident, ne angajăm să oferim nu doar tratamente excepționale, dar și îngrijire post-procedurală pentru a asigura o vindecare rapidă și eficientă. Oferim instrucțiuni detaliate pentru îngrijirea acasă și programăm vizite de urmărire pentru a monitoriza recuperarea și succesul tratamentului.

Încheiere

Dacă v-ați confruntat cu probleme după un tratament de canal anterior sau dacă aveți nevoie de consult pentru probleme dentare complexe, Clinica Stomatologică Clamident din Alba Iulia este pregătită să vă ofere expertiza și tratamentele de care aveți nevoie. Contactați-ne astăzi pentru a programa o consultație și pentru a afla cum vă putem ajuta să recăpătați sănătatea și confortul oral.

Veniți să ne cunoașteți în clinica noastră de la Alba Iulia!

Clami Dent – Clinica Stomatologica Alba Iulia

Strada Ion Lăncrănjan 19, Alba Iulia 510218, România +40 754 463 365

Zâmbetul tău, bucuria noastră! 😁 Echipa CLAMI DENT!

Programări: 0754463365

WWW.CLAMIDENT.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *