Cat costă un implant dentar in Alba Iulia la Clinica Stomatologică Clami Dent?

Cat costă un implant dentar in Alba Iulia Clami Dent – alegerea unui implant dentar este o decizie importantă pentru sănătatea și estetica danturii, iar costul acestui serviciu poate varia semnificativ în funcție de mai mulți factori. Dacă vă aflați în Alba Iulia sau în împrejurimi și sunteți în căutarea unei clinici de încredere pentru această procedură, Clinica Stomatologică Clami Dent oferă servicii de implantologie la standarde înalte, începând de la prețuri accesibile.

Cat costă un implant dentar in Alba Iulia – Prețul unui implant dentar la Clami Dent

Cat costă un implant dentar in Alba Iulia La Clinica Stomatologică Clami Dent, prețul pentru un implant dentar începe de la 400 de euro. Acest cost poate varia în funcție de complexitatea cazului, de materialele folosite și de eventualele proceduri suplimentare necesare, cum ar fi extracția dinților sau pregătirea osului maxilar. Este important să discutați direct cu medicul dumneavoastră stomatolog pentru a obține o estimare precisă a costurilor, care să includă toate procedurile asociate tratamentului personalizat.


Puteți accesa lista completă de prețuri aici.

* tarifele afisate mai sus sunt orientative, medicul le poate modifica în functie de complexitatea manoperei, cantitatea de materiale folosite si de timpul acordat unui tratament.

Cat costă un implant dentar in Alba Iulia ?Ce include prețul unui implant?

Cat costă un implant dentar in Alba Iulia Prețul de bază de 400 de euro pentru un implant dentar la Clami Dent include implantul propriu-zis și intervenția chirurgicală pentru inserarea acestuia. Alte costuri, cum ar fi analizele preoperatorii, coroana dentară și vizitele de urmărire, pot fi calculate separat. Este esențial să înțelegeți ce este inclus în prețul inițial și să solicitați detalii despre orice costuri suplimentare care ar putea apărea pe parcursul tratamentului.

De ce să alegeți Clinica Clami Dent pentru implantul dentar?

Clinica Stomatologică Clami Dent din Alba Iulia este recunoscută pentru calitatea serviciilor oferite, utilizând tehnologie de ultimă generație și materiale de top. Echipa de specialiști este bine pregătită și are experiență în tratamentele de implantologie, asigurându-se că fiecare pacient primește o îngrijire personalizată și adecvată nevoilor sale.

Consultații și planificare

Pentru a începe procesul de implant dentar, este recomandat să programați o consultație la Clami Dent. În timpul acestei întâlniri, medicul stomatolog va evalua starea de sănătate orală și va discuta cu dumneavoastră despre opțiunile de tratament disponibile, oferindu-vă toate informațiile necesare pentru a face o alegere informată.

Cat costă un implant dentar in Alba Iulia?

Investiția într-un implant dentar la Clinica Stomatologică Clami Dent din Alba Iulia reprezintă o soluție de durată pentru recuperarea funcționalității și esteticii danturii. Cu un cost de pornire de 400 de euro, pacienții beneficiază de tehnologie avansată și expertiză profesională, toate într-un mediu confortabil și prietenos. Nu ezitați să contactați Clinica Stomatologică Clami Dent din Alba Iulia pentru mai multe informații despre cat costă un implant dentar in Alba Iulia și pentru a vă programa consultația inițială.

Cat costă un implant dentar in Alba Iulia

Implanturile dentare reprezintă soluția ideală pentru înlocuirea dinților pierduți, oferind durabilitate, funcționalitate și un aspect natural. La Clinica Stomatologică Clami Dent din Alba Iulia, ne angajăm să oferim pacienților noștri cele mai bune soluții de implantologie dentară la prețuri accesibile. În acest articol detaliat, vom explora toate aspectele legate de prețurile implanturilor dentare, procesul de implantare, beneficiile și opțiunile disponibile pentru a te ajuta să iei cea mai informată decizie pentru sănătatea și estetica zâmbetului tău.

1. Ce Este un Implant Dentar?

1.1 Definiția și Componentele Implantului Dentar

Un implant dentar este o structură realizată din titan sau alte materiale biocompatibile, care se inserează în osul maxilar sau mandibular pentru a înlocui rădăcina unui dinte pierdut. Un implant dentar este compus din trei părți principale:

 • Implantul propriu-zis: Un șurub de titan sau zirconiu care se inserează în os.
 • Bontul protetic: O piesă intermediară care face legătura între implant și coroană.
 • Coroana dentară: Partea vizibilă a implantului, care arată și funcționează ca un dinte natural.

1.2 Tipuri de Implanturi Dentare

Există mai multe tipuri de implanturi dentare, fiecare adaptat nevoilor specifice ale pacienților:

 • Implanturi endoosoase: Cele mai comune tipuri de implanturi, care se inserează direct în osul maxilar sau mandibular.
 • Implanturi subperiostoase: Utilizate în cazurile în care osul nu este suficient de înalt pentru a susține un implant endoosos, fiind plasate sub gingie, dar deasupra osului.
 • Implanturi zigomatice: Utilizate în cazurile de resorbție osoasă severă, aceste implanturi sunt ancorate în osul zigomatic (osul pomeților).

2. Beneficiile Implanturilor Dentare

2.1 Funcționalitate și Stabilitate

Implanturile dentare oferă o stabilitate și funcționalitate remarcabile, comparabile cu dinții naturali. Ele permit pacienților să mănânce, să vorbească și să zâmbească fără nicio restricție, restabilind astfel calitatea vieții.

2.2 Estetică și Naturalitate

Coroanele dentare fixate pe implanturi sunt realizate din materiale estetice de înaltă calitate, cum ar fi ceramica sau zirconiul, care imită perfect aspectul dinților naturali. Acest lucru asigură un zâmbet natural și atrăgător.

2.3 Durabilitate și Longevitate

Implanturile dentare sunt cunoscute pentru durabilitatea lor excepțională. Cu o îngrijire adecvată, ele pot dura o viață întreagă, fiind o investiție pe termen lung în sănătatea și estetica orală.

2.4 Prevenirea Resorbției Osoase

Implanturile dentare stimulează osul maxilar sau mandibular, prevenind astfel resorbția osoasă care apare în mod natural după pierderea unui dinte. Aceasta ajută la menținerea structurii faciale și la prevenirea problemelor legate de pierderea densității osoase.

3. Procesul de Implantare Dentară la Clami Dent Alba Iulia

3.1 Consultația Inițială

Procesul de implantare dentară începe cu o consultație inițială detaliată. În această etapă, medicul stomatolog va evalua starea de sănătate a cavității bucale, va analiza istoricul medical și va discuta despre așteptările și obiectivele pacientului.

3.2 Planificarea Tratamentului

În urma evaluării inițiale, se va realiza un plan de tratament personalizat, care include toate etapele necesare pentru obținerea unui rezultat optim. Aceasta poate include investigații suplimentare, cum ar fi radiografii sau tomografii computerizate, pentru a evalua calitatea și cantitatea osului disponibil.

3.3 Procedura de Implantare

Procedura de implantare se desfășoară în mai multe etape:

 • Inserarea implantului: Medicul stomatolog va insera implantul dentar în osul maxilar sau mandibular. Această etapă se realizează sub anestezie locală pentru a asigura confortul pacientului.
 • Perioada de osteointegrare: Implantul necesită o perioadă de vindecare de câteva luni (de obicei între 3 și 6 luni), timp în care se va integra complet în os. În această perioadă, pacientul poate purta o proteză temporară.
 • Montarea bontului protetic: După osteointegrare, se va atașa bontul protetic la implant.
 • Fixarea coroanei dentare: În ultima etapă, se va fixa coroana dentară pe bontul protetic, finalizând astfel procesul de implantare.

3.4 Îngrijirea Post-Implant

Îngrijirea post-implant este esențială pentru succesul pe termen lung al implantului dentar. Pacientul va primi instrucțiuni detaliate despre cum să mențină o igienă orală corespunzătoare și despre vizitele periodice la medicul stomatolog pentru controale și curățări profesionale.

4. Factori care Influențează Costul Implanturilor Dentare

4.1 Materialele Utilizate

Calitatea materialelor utilizate pentru implanturi dentare, precum titanul sau zirconiul, poate influența semnificativ costul final. Materialele de înaltă calitate asigură o durabilitate și biocompatibilitate mai bune, dar pot avea un preț mai ridicat.

4.2 Numărul de Implanturi

Costul tratamentului crește în funcție de numărul de implanturi necesare. De exemplu, un pacient care are nevoie de înlocuirea mai multor dinți va trebui să plătească mai mult decât unul care necesită un singur implant.

4.3 Complexitatea Cazului

Cazurile complexe care necesită proceduri suplimentare, cum ar fi grefele osoase sau sinus lift, vor avea un cost mai ridicat. Aceste proceduri suplimentare sunt necesare pentru a asigura o bază solidă și suficientă pentru implanturi.

4.4 Experiența Medicilor

Experiența și calificările medicului stomatolog pot influența costul tratamentului. Medici cu o vastă experiență în implantologie dentară pot percepe tarife mai mari, dar oferă și o garanție mai mare a succesului procedurii.

4.5 Tehnologiile Utilizate

Utilizarea tehnologiilor avansate, cum ar fi tehnologia digitală sau laserul, poate influența prețul final al tratamentului. Aceste tehnologii oferă avantaje semnificative în ceea ce privește precizia și confortul pacientului.

5. Cat costă un implant dentar in Alba Iulia Prețuri Medii pentru Implanturile Dentare la Clami Dent

La Clinica Stomatologică Clami Dent din Alba Iulia, ne străduim să oferim prețuri competitive și transparente pentru toate serviciile noastre. Prețurile pentru implanturile dentare pot varia în funcție de specificul fiecărui caz, dar iată o estimare generală a costurilor:

5.1 Cat costă un implant dentar in Alba Iulia Implant Dentar Simplu

Cat costă un implant dentar in Alba Iulia Costul pentru un implant dentar simplu la Clami Dent variază între 2000 și 6000 RON. Aceasta include inserarea implantului și perioada de osteointegrare.

5.2 Cat costă un implant dentar in Alba Iulia Implant Dentar cu Bont Protetic și Coroană

Cat costă un implant dentar in Alba Iulia Costul pentru un implant dentar complet, care include implantul, bontul protetic și coroana dentară, variază între 3000 și 8000 RON. Această opțiune asigură o soluție completă și funcțională pentru înlocuirea dintelui pierdut.

5.3 Cat costă un implant dentar in Alba Iulia Proceduri Suplimentare

Cat costă un implant dentar in Alba Iulia Procedurile suplimentare, cum ar fi grefele osoase sau sinus lift, pot avea costuri adiționale care variază între 1000 și 3000 RON per procedură. Acestea sunt necesare în cazurile în care osul existent nu este suficient pentru a susține implantul.

6. Opțiuni de Finanțare și Planuri de Plată

Pentru a facilita accesul la tratamentele necesare, Clami Dent oferă diverse opțiuni de finanțare și planuri de plată flexibile. Acestea includ:

6.1 Plata în Rate

Pacienții au posibilitatea de a plăti costul tratamentului în rate lunare, fără dobândă sau cu dobândă redusă. Aceasta permite o mai mare accesibilitate financiară și facilitează gestionarea costurilor pe termen lung.

6.2 Colaborarea cu Instituții Financiare

Clinica Clami Dent colaborează cu bănci și instituții de credit pentru oferirea de credite avantajoase pentru tratamentele dentare. Aceste parteneriate permit pacienților să acceseze finanțare suplimentară în condiții favorabile.

6.3 Asigurări de Sănătate

Clami Dent acceptă diverse tipuri de asigurări de sănătate care pot acoperi parțial sau integral costul tratamentului. Pacienții sunt încurajați să verifice acoperirea asigurării lor înainte de a începe tratamentele, pentru a beneficia de toate avantajele posibile.

7. Testimoniale ale Pacienților

7.1 Experiențe Pozitive

Mulți pacienți au avut experiențe pozitive cu serviciile de implantologie dentară oferite de Clami Dent Alba Iulia. Iată câteva dintre mărturiile lor:

 • “Am fost întotdeauna reticent în a apela la implanturi dentare din cauza costurilor, dar Clami Dent mi-a oferit opțiuni de finanțare care mi-au permis să îmi îmbunătățesc zâmbetul fără să îmi afectez bugetul. Sunt foarte mulțumit de rezultatele obținute.” – Andrei M.
 • “Serviciile de implantologie de la Clami Dent sunt de top. Am obținut un implant dentar complet, iar echipa a fost foarte profesionistă și amabilă pe tot parcursul procesului. Recomand cu încredere această clinică.” – Maria S.
 • “Am optat pentru un implant dentar la Clami Dent și am fost impresionat de profesionalismul și atenția echipei. Procedura a fost rapidă și eficientă, iar dinții mei sunt acum mult mai funcționali și estetici.” – Ioana P.

7.2 Cazuri de Succes

Clami Dent Alba Iulia se mândrește cu numeroase cazuri de succes, unde pacienții au beneficiat de transformări spectaculoase ale zâmbetului lor. De la înlocuirea unui singur dinte până la reabilitări complete ale cavității bucale, fiecare caz este tratat cu profesionalism și dedicare, rezultând în zâmbete sănătoase și fericite.

7.3 Povestea Unui Pacient

“Am avut mereu probleme cu dinții și, după ce am pierdut un dinte din cauza unei infecții, am decis să merg la Clami Dent pentru un implant dentar. Echipa a fost extraordinară, iar rezultatele au fost peste așteptările mele. Am un zâmbet complet și funcțional, iar procedura a fost mult mai confortabilă decât mă așteptam. Mulțumesc, Clami Dent!” – Alina G.

8. Importanța Educației și a Conștientizării

8.1 Rolul Educației în Sănătatea Orală

Educația și conștientizarea sunt esențiale pentru menținerea sănătății orale și pentru prevenirea problemelor dentare. La Clami Dent Alba Iulia, pacienții sunt informați despre importanța igienei dentare corecte și despre obiceiurile care contribuie la menținerea unui zâmbet sănătos.

8.2 Campanii de Conștientizare

Clami Dent participă activ în campanii de conștientizare privind sănătatea orală, organizând evenimente și sesiuni informative pentru comunitate. Aceste inițiative au scopul de a educa publicul despre importanța prevenției și a îngrijirii dentare adecvate, contribuind la reducerea incidenței problemelor dentare și a bolilor gingivale.

8.3 Resurse Educaționale

Clinica oferă diverse resurse educaționale, inclusiv broșuri, articole online și prezentări interactive, pentru a ajuta pacienții să înțeleagă mai bine nevoile lor de sănătate orală. Aceste resurse sunt disponibile atât în clinică, cât și pe site-ul web al Clami Dent, facilitând accesul la informații valoroase.

Veniți să ne cunoașteți în clinica noastră de la Alba Iulia!

Strada Ion Lăncrănjan 19, Alba Iulia 510218, România

Zâmbetul tău, bucuria noastră! 😁 Echipa CLAMI DENT!

Programări: 0754463365

WWW.CLAMIDENT.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *