Grefe Osoase la Clinica Stomatologică Clamident din Alba Iulia: Refacerea pentru un Zâmbet Sănătos

Grefe Osoase Clinica Stomatologică Clamident din Alba Iulia este dedicată oferirii unor tratamente avansate și eficiente, printre care și grefele osoase, procedură esențială pentru pacienții care necesită restaurări dentare sau implanturi dentare. Echipa noastră de specialiști utilizează tehnici de ultimă oră pentru a asigura că fiecare pacient beneficiază de cele mai bune rezultate posibile.

Ce Sunt Grefele Osoase?

Grefa osoasă este o procedură chirurgicală care adaugă os în zonele maxilare unde osul este insuficient pentru a susține implanturile dentare sau pentru a menține conturul facial. Acest proces poate fi necesar în urma pierderii dinților, a unor boli parodontale avansate, sau a altor condiții care conduc la atrofia osului.

Tipurile de Grefe Osoase Oferite la Clamident

 • Grefe Autogene: Folosesc os prelevat de la pacient, adesea considerate standardul de aur datorită compatibilității biologice excelente și a ratei ridicate de succes.
 • Grefe Alogene: Utilizează os procesat de la un donator uman, eliminând necesitatea unei intervenții chirurgicale la locul donatorului.
 • Grefe Xenogene: Implică utilizarea de os provenit de la alte specii, de obicei bovine, tratat pentru a asigura siguranța și compatibilitatea.
 • Grefe Sintetice: Folosesc materiale biocompatibile care stimulează creșterea osoasă, fiind o alternativă când utilizarea de os natural nu este posibilă.
Grefe Osoase

Procesul de Grefare Osoasă la Clamident

 1. Evaluarea Inițială: O examinare amănunțită și radiografii sau scanări CBCT sunt efectuate pentru a determina necesitatea și planificarea exactă a grefei.
 2. Procedura Chirurgicală: Grefa osoasă este implantată în zona necesară sub anestezie locală sau generală, în funcție de complexitatea cazului.
 3. Vindecarea: Pacientul va intra într-o perioadă de vindecare, timp în care osul nou se va integra cu osul existent.
 4. Urmărirea: Monitorizăm progresul vindecării și integritatea grefei printr-o serie de controale postoperatorii.

Beneficiile Grefelor Osoase

 • Îmbunătățirea șanselor de succes pentru implanturile dentare: Grefele osoase oferă suportul necesar pentru inserarea implanturilor.
 • Restaurarea structurii faciale: Ajută la menținerea conturului facial, prevenind aspectul “îmbătrânit” care poate apărea după pierderea dinților.
 • Prevenirea pierderii ulterioare a oaselor: Stimulează regenerarea osoasă, opunându-se atrofiei osoase continue.

De Ce să Alegeți Clamident pentru Grefa Osoasă?

La Clinica Stomatologică Clamident, abordăm fiecare caz cu o atenție meticuloasă pentru detalii, utilizând cele mai avansate materiale și tehnici pentru a asigura succesul procedurii și confortul pacientului. Echipa noastră de experți este pregătită să vă ghideze prin întregul proces, de la consultația inițială până la recuperarea completă.

Concluzie

Grefele osoase sunt vitale pentru reconstrucția și reabilitarea orală în multe cazuri.

Veniți să ne cunoașteți în clinica noastră de la Alba Iulia!

Clami Dent – Clinica Stomatologica Alba Iulia

Strada Ion Lăncrănjan 19, Alba Iulia 510218, România +40 754 463 365

Zâmbetul tău, bucuria noastră! 😁 Echipa CLAMI DENT!

Programări: 0754463365

WWW.CLAMIDENT.RO

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *